QS Solutions bouwde een website gericht op personalisatie

QS Solutions is een Microsoft Gold Partner die al jaren gebruikmaakt van SalesFeed. Het bedrijf helpt met het implementeren van Microft technologieën. Daarnaast ontwikkelen ze standaardsoftware die het gebruik van de technologie van Microsft nog gemakkelijker maakt.
Na de eerste kennismaking met de software van SalesFeed, besloot QS Solutions een website in te richten op personalisatie. Dit hebben ze gerealiseerd met hulp van een externe partij: Fris Online.
Dennis Dols vertelt ons meer over zijn ervaringen met SalesFeed.

Bedrijfswebsite

Google Ads optimaliseren
Wij gebruiken SalesFeed voor marketingdoeleinden en willen op deze manier meer inzicht krijgen in de campagnes die we draaien. Zo stoppen we bijvoorbeeld geld in Google Ads en zo genereren we traffic op de website. Kwantiteit qua bezoekers is best leuk, maar we hebben er niets aan als het studenten blijken te zijn.

Dit doen we bij een Google Ads campagne:

Stap 1: Een kwaliteitsmeting met SalesFeed.
Stap 2: Komt de gegenereerde traffic overeen met onze doelstelling.
Stap 3: Zo ja, dan stoppen we meer geld in de campagne.

Leadgeneratie
Zo passen we leadgeneratie toe.

Stap 1: We bekijken wie onze website bezoekt en hoe lang.
Stap 2: Onze telemarketing beoordeeld of een organisatie bovengemiddelde interesse heeft in ons CRM-systeem.
Stap 3: De telemarketing zoekt de juiste persoon binnen dat bedrijf.
Stap 4: Zij sturen handmatig een e-mail. Zo wordt getoetst of de interesse echt aanwezig is. In de e-mail staat een link, waarmee we kunnen zien of iemand heeft geklikt.
Stap 5: We bellen op dezelfde dag dat er op de link is geklikt, zodat we op een warm moment treffen.

Als wij een campagne via Google Ads draaien, dan doen we met SalesFeed meteen een kwaliteitsmeting.

Hoe hebben jullie dit met de AVG geregeld?
Er wordt niets op persoonsniveau bijgehouden, dus alles wordt volgens de AVG-wetgeving verzameld. Je ziet alleen welk bedrijf er is geweest, maar niet wie. Dat is dan ook de reden dat we het hebben gekoppeld met een telemarketingbedrijf. Zij kunnen de juiste persoon zoeken wanneer wij zien dat er interesse is in een bepaald onderwerp.

 

Wat doet QS Solutions rondom personalisatie?
We creëren conversie optimalisatie met liquid content module. De referenties die onderaan de website staan zijn afhankelijk van de branche van het bedrijf dat de pagina bekijkt. Ik denk dat dit voor meer conversie zorgt, omdat het helpt in de overtuigingskracht. Als jij ziet dat een organisatie voor meerdere opdrachtgevers in jouw branche werkt, dan weet je dat het bedrijf jouw branche snapt. Er is een connectie.

Als jij ziet dat een organisatie voor meerdere opdrachtgevers in jouw branche werkt, dan weet je dat het bedrijf jouw branche snapt.

Heb je tips voor mensen die voor het eerst met SalesFeed werken?
Begin klein en probeer niet alles in één keer in te richten. Anders maak je het alleen maar ingewikkeld voor jezelf. Begin met het meten van één campagne, in plaats van het meten van alle campagnes. Zo kun je de learning curve direct toepassen. Wees experimenteel, zodat je de dingen anders doet dan anderen.

 

Hoe is de samenwerking met SalesFeed?
De samenwerking met SalesFeed is erg goed. Het zijn zeer professionele mensen, die weten van de hoed en de rand, en wat er kan. Niet alleen over het toepassen van de SalesFeed software, maar ook wat er kan met andere tooling en online marketing in het algemeen. Zowel op strategisch gebied als operationeel gebied. Dat zal vast zo zijn omdat SalesFeed is voortgekomen uit een online marketingbureau.

Wees experimenteel, zodat je de dingen anders doet dan anderen.