Case

Voor de meeste bedrijven is de website inmiddels spil in de informatievoorziening voor zowel klanten als prospects. Echter, veel bezoekers komen niet terecht op pagina’s met voor hen relevante (overtuigende) content. En, algemene pagina’s zouden liefst ook op doelgroepen afgestemd moeten kunnen worden, toch?

Het tonen van content die is afgestemd op de doelgroep en mindset, draagt uiteraard bij aan het succes van een website. Dit is mogelijk met de optionele Liquid Content module. SalesFeed is de enige aanbieder van Liquid Content waarbij rekening wordt gehouden met onder andere kenmerken van de bezoeker.

Deze module  werkt zonder aanpassingen aan het content management systeem, is onafhankelijk van het type CMS en is browser compatible.

Doel

Het afstemmen van de websitecontent op de verschillende doelgroepen en hen naar geschikte content leiden, om zo beter te overtuigen en de conversie te verhogen en/of betere leads te genereren met SalesFeed.

Uitvoering

De Liquid Content  editor is eenvoudig te gebruiken door iedere marketeer of contentschrijver. En indien je behoefte heeft aan gerichte ondersteuning of meer complexe cases wilt inregelen, staan de consultants van SalesFeed of een van onze partners voor je klaar.

3 voorbeelden:

  • toon nieuwe prospects toegespitste content
  • toon terugkerende prospects content die aansluit bij eerder getoonde interesse (‘retargeting op eigen site’)
  • toon klanten content over diensten / productgroepen die zij nog niet afnemen

Schets van de aanpak

Het aantal doelgroepen dat je hebt, en specifieke kenmerken die je hanteert, heeft invloed op de mate waarin je met onze Liquid Content module je website wilt afstemmen op de bezoeker. In hoofdlijnen zien de te zetten stappen er als volgt uit:

Stap 1. Definieer je belangrijkste doelgroepen, bijvoorbeeld door het maken van een branche- of geografisch gerichte indeling. Inzake je klanten kies je bijvoorbeeld wat je wil upsellen of hoe je je merk wil versterken.

Stap 2. Bekijk veelbezochte (landings)pagina’s en bepaal welk onderdelen van de pagina geschikt zijn om te variëren.

Stap 3. Plaats in onze Liquid Content module de alternatieve content door deze eenvoudig te schrijven of te knippen en plakken. Ook, pas de link aan van een knop, zodat deze voor de doelgroep naar de meest geschikte pagina verwijst. Ook, upload een andere foto.

Stap 4. Voeg eventueel andere variaties toe die een extra boost geven aan je conversie. Bijvoorbeeld door het laten tonen van geheel nieuwe knoppen of het laten verschijnen van een pop-up.

Stap 5. Met een trigger activeer je het tonen van een gewijzigde pagina.