De illustratie betreft een trigger die filtert op klanten, die meer dan 10 seconden, over een aanvullende dienst lezen of de algemene voorwaarden lezen.

Case

Lang niet iedere klant informeert haar leverancier / accountmanager over extra interesses of ontevredenheid.

Je website wordt zeker bezocht door je klanten. Indien je meerdere diensten/producten aanbiedt, kunnen uit het bezoek van klanten krachtige verkoopsignalen afgeleid worden. Indien je ook algemene voorwaarden op je website heeft staan, servicepagina’s, klachtenpagina’s, etc, produceert de website regelmatig ook retentiesignalen.

Doel

Door het inzichtelijk maken van klantgedrag op je site, wordt proactief relatiemanagement eenvoudig en worden je accountmanagers met actuele en kansrijke leads gevoed.

Uitvoering

Het inregelen van signalen rondom salesleads en retentiesignalen bij klanten is relatief eenvoudig en kan door de gebruiker gemakkelijk zelf worden gedaan. Indien je een stap verder wilt zetten, bijvoorbeeld in geval van het verwerken van klantbestanden met al dan niet custom fields, helpen wij je graag op weg. Denk daarbij ook aan zaken als verwerkersovereenkomst, beveiligde bestandsuitwisseling en het aanmaken maatwerk velden in jouw licentie.

Schets van de aanpak

Op hoofdlijnen zien de te zetten stappen er als volgt uit:

Stap 1. Een herkend bedrijf als klant segmenteren. Dit kan “handmatig” of via het verwerken van een lijst, met al dan niet klantspecifieke kenmerken daarbij (categorie, accountmanager, etc).

Stap 2. Een filter aanmaken dat gericht is op klanten die specifieke content lezen. Indien de website veel pagina’s heeft, kan de module “Content Grouping” uitkomst brengen om eenvoudig gedrag binnen een groep van pagina’s te meten.

Stap 3. Rapportage van de signalen inregelen. Dit kan op diverse manieren; direct op het scherm, met behulp van een bestand (bijvoorbeeld Excel, CSV) of via een interface.

Stap 4. Overdracht aan accountmanagement. Dit kan desgewenst tot op functionarisniveau.