Lagarde Groep personaliseert content en verrijkt haar CRM

Lagarde Groep bestaat uit verschillende bedrijven gespecialiseerd in ICT-toepassingen. Dick Bloemert, Marketing Manager, ontdekte SalesFeed toen hij op zoek ging naar software voor bedrijfsherkenning. Er werd besloten te kiezen voor SalesFeed omdat de kwaliteit van de herkenning heel hoog bleek en er veel meer functionaliteiten worden geboden dan alleen bedrijfsherkenning. Dick heeft z’n eerste stappen gezet om bezoekers gepersonaliseerde content te laten zien en heeft ook het CRM van de Lagarde Groep verrijkt.

Bedrijfswebsite

Hoe helpt de software van SalesFeed jullie?
We gebruiken niet alles dat in de software van SalesFeed zit. Wij gebruiken het voornamelijk om branchegericht te kunnen werken. We hebben veel ICT- en beveiligingsoplossingen. Dankzij SalesFeed kunnen we bezoekers onderscheiden van elkaar en ons specifiek richten op branchegroepen. Met behulp van de liquid content module laten we gepersonaliseerde content zien. We kunnen dan bijvoorbeeld een bedrijf uit de automotive branche een referentie laten zien die bij hen past.

Hoe past Lagarde Groep de software nog meer toe?
We kijken hierbij ook naar het voorgaande gedrag van de bezoeker op de website. Wanneer iemand op de website interesse toont in bepaalde oplossingen, kunnen we hem gerichte content bieden. Als een bezoeker op een bepaalde pagina is geweest, krijgt deze automatisch een tag. Bezoeken ze de website een tweede keer? Dan krijgen ze een gerichte aanbieding te zien.

Wanneer iemand op de website interesse toont in bepaalde oplossingen, kunnen we hem gerichte content bieden.

Jullie deden via SalesFeed een dataverrijking, hoe ging dat?
De data die we hadden was erg verouderd en niet compleet. Bij onze klanten was ook niet in alle gevallen het KvK nummer geadministreerd, dat maakt koppelen moeilijk. SalesFeed heeft voor ons aan alle CRM-records het KvK nummer toegevoegd en vervolgens alle actuele NAW en branchegegevens toegevoegd. Nu we kunnen bestaande klanten onze website bezoeken geautomatiseerd onderscheiden van prospects.

Hoe hebben jullie dit met de AVG geregeld?
We doen verder niets met de gegevens die we verzamelen via SalesFeed. Pas als iemand een formulier op de website invult om iets te bestellen, ondernemen we actie. We koppelen de gegevens die mensen achterlaten ook niet met de software van SalesFeed. De gegevens die we verzamelen zijn vooral om meer inzicht in generieke zaken te krijgen. We benaderen nooit individuele bedrijven naar aanleiding van het gedrag op een website.

We koppelden de nieuwe data aan SalesFeed, zodat we kunnen bekijken of bestaande klanten onze website bezoeken

Heb je tips voor mensen die voor het eerst met SalesFeed werken?
Het is vooral belangrijk om bij de basis te beginnen. Zet het niet te groot op. Wanneer je met liquid content begint, is het bijvoorbeeld slim om niet meteen te veel verschillende variabelen te gebruiken en gewoon met 1 variatie te beginnen. Zo doe je nuttige ervaring op voordat je er iets ingewikkelders mee gaat proberen. AB testen is niet handig bij relatief lage bezoekersaantallen. Test gewoon een paar weken op rij en zorg dat je de conversies goed vastlegt, dat kan automatisch.

Heb je nog een tip?
Ik raad ook aan om een trainingssessie te volgen. Iedereen zou SalesFeed kunnen toepassen, maar bij zo’n training leer je net wat andere zaken. We waren eerst een beetje sceptisch over een training, maar hebben uiteindelijk toch deelgenomen. Alle software kost tijd en geld, dus het is belangrijk om er direct ook echt iets goed mee te doen. Het is zonde als je SalesFeed niet optimaal benut. Tijdens een training ontdek je hoeveel je met de software kunt doen.

Het is zonde als je SalesFeed niet optimaal benut.