Case

Adwords campagnes en nieuwsbrieven zijn instrumenten waar menig bedrijf gebruik van maakt.

Campagnes kunnen de moeite waard zijn om direct op te volgen. En, het levert sturingsinformatie om regelmatig te controleren of een campagne er voor zorgt dat een doelgroep op de website komt.

Doel

Het koppelen van campagnes aan SalesFeed om snel belangrijke campagnes op te volgen en inzichtelijk maken of een campagne doelgroepen bereikt.

Veel van het verkeer dat door een campagne ontstaat, ontplooit zich pas weken of zelfs maanden na uitvoering van de campagne. Met SalesFeed mist u dergelijke waardevolle salesleads niet meer en dragen zij bij aan het rendement en succes van een campagne.

Schets van de aanpak

SalesFeed koppelt automatisch aan uw diverse marketingcampagnes, indien u gebruik maakt van UTM tags in de URL’s van de campagnes. Veel bedrijven en Adwords agencies doen dit al. Deze methodiek is in principe geschikt voor alle campagnes (nieuwsbrieven, Adwords, LinkedIn, Facebook, etc). 

stap 1. Nog geen UTM tags in gebruik?

Dit kost weinig tijd om eigen te maken. Google op “Google URL builder” of zie de handleiding op deze website.

stap 2. U herkent dan een campagne in het filterscherm op de bedrijfsoverzichtpagina. Het kiezen van een campagne via het filter levert op welke bedrijven je website hebben bereikt via die campagne.

Stap 3. Optioneel. SalesFeed neemt automatisch de naam van de campagne over uit een UTM tag. Desgewenst kunt u de campagne handmatig hernoemen.

Stap 4. Rapportage van de signalen of notificaties inregelen (dat een interessante bezoeker via een campagne de website heeft bereikt). Dit kan op diverse manieren; scherm, bestand (bijvoorbeeld Excel, CSV), interface, mail.