Case

Uw website wordt dagelijks bezocht door prospects. Maar ze bezoeken zeer waarschijnlijk ook de websites van uw concurrenten.

De helft van de offertes wordt gewonnen door de eerste partij waarmee een prospect kennis maakt. Dat betekent dat u liefst in een zo vroeg mogelijk stadium contact krijgt. Wilt u wachten tot u wordt gebeld? Of neemt u liever zelf het initiatief en zit u eerder dan uw concurrenten aan tafel?

Aan de hand van de inzichten die SalesFeed levert, is het voor u gemakkelijker om te bepalen of een herkend bedrijf aansluit bij uw doelgroepen en of het de moeite waard is om het bedrijf op te volgen. Dit is belangrijk zodat u alleen tijd besteed aan de herkende bedrijven die voor u relevant zijn. En in één opslag kunt zien wat onder andere hun bedrijfsinformatie, branche, getoonde interesse op de website en kredietstatus is om een weloverwogen beslissing te nemen.

Doel

Snel bij de juiste prospect aan tafel zitten door het opvolgen van de waardevolle commerciële informatie die uw prospects op uw website achterlaten.

Uitvoering

De software van SalesFeed is eenvoudig te gebruiken door iedere marketeer of webdeveloper. U kunt snel aan de slag en met behulp van eenvoudig aan te maken filters die de kansrijke prospects voor u selecteren. Indien u behoefte heeft aan gerichte ondersteuning, meer complexe tags en triggers of een specifieke follow-up wilt inregelen, staan de consultants van SalesFeed of een van onze partners voor u klaar.

Schets van de aanpak

De verscheidenheid van uw doelgroepen en wellicht producten of diensten, bepalen in welke mate u filters zult willen inregelen. De stappen daartoe zijn overzichtelijk en eenvoudig:

Stap 1. Een herkend bedrijf als waardevolle prospect segmenteren. Dit kan op meerdere manieren, van geheel geautomatiseerd tot “handmatig”, of via het verwerken van een door u samengestelde lijst.

Stap 2. Een filter aanmaken dat gericht is op prospects die specifieke content lezen met al dan niet bepaalde intensiteit, waardoor de kans op een concrete koopbehoefte groter is.

Stap 3. Rapportage van de signalen inregelen. Dit kan op diverse manieren; direct op het scherm, met behulp van een bestand (bijvoorbeeld Excel, CSV) of via een interface.

Stap 4. Overdracht aan accountmanagement. Dit kan desgewenst tot op functionarisniveau.