De workshop heeft tot doel SalesFeed klanten te helpen met het opvolgen van online leads.

Deze workshop gaat in op verschillende aspecten van de opvolging van online leads. Tijdens de workshop krijgt u diverse tips om met de juiste persoon in contact te komen en om de inhoud van het eerste contact te verbeteren.

Belangrijke onderwerpen in de workshop

  1. Wat is een goede lead en wat is het beste moment voor opvolging?
  2. Hoe kies je wie je belt en wat zijn de beste opties om deze persoon te benaderen?
  3. Hoe kun je social selling en LinkedIn inzetten als (tussen)stap voorafgaand aan het bellen?
  4. Wat kan en wil je bereiken met je gesprek en hoe bouw je het gesprek op om dat doel te bereiken?

 

Daan Janssens
accountmanager
TCC Spares

Punten die voor mij zeer interessant waren zijn onder andere: Discipline in de belmomenten, structuur in het telefoongesprek, de diverse mogelijkheden om LinkedIn in te zetten als ondersteuning in de verkoop. Het gebruik van SalesFeed. Overige tools die ingezet kunnen worden om mijn doelen te bereiken.
Ik ben zeer tevreden over het resultaat van deze workshop. Het heeft mij aan het denken gezet over de aanpak van het opvolgen van online leads. De komende periode kan ik hiermee verder en biedt mij genoeg uitdaging

Theo van Raaij
Accountmanager
A1Bedrijvenpark

Voorafgaand aan de workshop zag ik met een kleine ‘preview’ in het gedrag van de klant zelfs meer op tegen de leadopvolging dan bij koude acquisitie. Nu ik besef dat de verkregen voorkennis via SalesFeed voor beide partijen een voordeel kan zijn vind ik het juist makkelijker om het gesprek aan te gaan met een potentiële klant.


Meer informatie

Carlo Wijnands

Accountmanager
06 - 50 20 40 10